A Peek Inside of the 2013 “INSIDE Public Accounting” 100 Sprawozdanie “INSIDE Public Accounting” 100

przez Jasona Bramwella

Przed publikacją rocznego Krajowego Raportu Benchmarkingowego i trzeciej raty rankingu 200 najlepszych firm księgowych, które zostaną opublikowane we wrześniu, 5 sierpnia, Platt Group LLC, wydawca INSIDE Public Accounting (IPA), ujawnił swój dwudziesty trzeci roczny raport 100 największych firm w kraju.

“Jedną z rzeczy, z których jesteśmy dumni jest ilość danych, które zbieramy w naszej ankiecie. Naprawdę kopiemy w dół, patrząc na 100 najlepszych firm”, Dyrektor Platt Group Kelly Platt powiedział AccountingWEB. “Mamy ponad 300 punktów danych, o które prosimy. Dzwonimy do tych firm i wiele z nich trzymamy w ręku, aby upewnić się, że informacje są dokładne. Mogę powiedzieć, że nasza lista jest jednym z najdokładniejszych 100 najlepszych ujęć”.

IPA wysyła ankietę do około 1 500 firm na początku stycznia, a firmy mają czas do czerwca na jej wypełnienie. Na potrzeby badania w 2013 r. IPA otrzymał dane od ponad 500 firm księgowych.

Niektóre z ponad 300 punktów danych, o które pyta IPA w swoim badaniu, obejmują:

• Wzrost dochodów
  • Wzrost dochodu netto
  • Procenty rentowności
  • Wykorzystanie w obrębie firmy
  • Przychód na jednego partnera kapitałowego
  • Przychód na godzinę obciążenia
  • Przychód na pracownika
  • Wynagrodzenie partnerskie
  • Koszty wprowadzania do obrotu
  • Koszty technologii
  • Koszty osobowe
  • Świadczenia pracownicze

“Celem badania i rankingu jest nie tylko zidentyfikowanie firm, które znalazły się na liście 100 najlepszych, ale rzeczywiste zagłębienie się w metryki, benchmarking oraz informacje i dane dotyczące zarządzania praktyką, aby pomóc firmom w poprawie”, Dyrektor Grupy Platt Michael Platt powiedział AccountingWEB. “Mamy dość silną reputację skarbca informacji. Dane przychodzą do nas, nie ujawniamy ich i nie wykorzystujemy ich do celów marketingowych. Udało nam się dotrzeć do punktu zaufania z firmami, w którym dostarczają nam znacznie więcej informacji”.

Dane te są również wykorzystywane przez IPA do sporządzenia rankingu 200 największych firm w kraju, który rozpoczyna się tam, gdzie kończy się IPA 100 – od firm o numerach 101 do 200. Dane z badania są jednak wykorzystywane głównie w krajowym raporcie porównawczym IPA . W tym roku IPA otrzymał odpowiedzi na badania od 500 spośród 750 największych firm księgowych w kraju.

“Jest to jeden z najdłużej trwających raportów benchmarkingowych w tym zawodzie i to jest powód, dla którego robimy to badanie”, dodała Kelly. “Raport zawiera ponad 100 stron danych. Sprzedajemy je jako “złoty standard” i jest to złoty standard od ponad dwudziestu lat”.

Organic Growth a Top Trend

Według IPA 100 najlepszych firm cieszyło się stałym wzrostem w latach 2012-2013. Podczas gdy wzrost w wyniku fuzji zdominował nagłówki gazet, wzrost organiczny wraca do normy, ponieważ firmy rozszerzają i pogłębiają swoje obszary usług i praktyki specjalistyczne.

“Firmy, które rozwijają się najszybciej, mają tendencję do posiadania wyższego odsetka przychodów pochodzących z nietradycyjnych opłat, takich jak wyceny przedsiębiorstw, usługi doradcze w zakresie zarządzania i zarządzania majątkiem”, powiedział Michael, który dodał, że największymi zwycięzcami wzrostu w tym roku były firmy w Kalifornii i Nowym Jorku. “Były to jedne z pierwszych obszarów, w których gospodarka zeszła z urwiska, ale widzimy, że wielu klientów wraca i prosi o wiele takich usług”.

W przypadku IPA 100 w 2013 r. organiczny wzrost przychodów z wyłączeniem połączeń wyniósł średnio 5,2 proc. Dwadzieścia cztery firmy, z wyłączeniem Wielkiej Czwórki, odnotowały przychody netto w wysokości ponad 100 mln USD, a pięć firm odnotowało przychody netto przekraczające 90 mln USD.

Firmy z “Wielkiej Czwórki” – numer jeden Deloitte, numer dwa PwC, numer trzy EY i numer cztery KPMG – wykazały w 2012 roku silny wzrost przychodów o 3,5 miliarda dolarów, czyli 10,5 procent, w sumie 37,2 miliarda dolarów.

Jak to miało miejsce w ostatnich kilku latach, silniejsze marże zysku na zachód od rzeki Mississippi w dalszym ciągu odpowiadają za regionalne różnice w przypadku 100 przedsiębiorstw IPA. Przy średnich marżach na poziomie 32,7 procent na Wielkiej Nizinie i 32 procent na Zachodzie, według Kelly’ego, możliwości zysku dla tych firm są większe niż dla ich odpowiedników na Wielkich Jeziorach, na północnym wschodzie i południowym wschodzie.

Cztery firmy zadebiutowały w tym roku w ramach IPA 100:

1. Louisville, Kentucky, Mountjoy Chilton Medley LLP pod numerem osiemdziesiąt trzy
  2. Sacramento, Kalifornia Macias Gini & O’Connell LLP, numer osiemdziesiąt pięć
  3. Roseville, Kalifornijska Gallina LLP, numer dziewięćdziesiąt cztery
  4. New York, PragerMetis International z siedzibą w Nowym Jorku (niedawne połączenie Prager i Fenton LLP oraz Metis Group LLC), numer dziewięćdziesiąt siedem

W związku z dwoma fuzjami wśród dwudziestu największych firm w 2012 r., dwie firmy o zmienionej/nowej marce zostały włączone do IPA 100:

• Numer dziesięć, Minneapolis, CliftonLarsonAllen LLP z Minnesoty, jest wynikiem połączenia Clifton Gunderson i LarsonAllen
  • .

• Numer jedenasty, Nowy Jork, CohnReznick LLP z siedzibą w Nowym Jorku, powstał po połączeniu J.H. Cohna i Grupy Reznick.

“Kiedy będziemy wychodzić z recesji, firmy, które tradycyjnie były lokalne, będą miały bardziej narodowy ślad. Widzimy, że znajduje to odzwierciedlenie w liczbie fuzji w ciągu ostatnich kilku lat”, podsumował Michael. “Jednym z pytań, które zamierzamy zbadać, jest pytanie, czy wszystkie te fuzje rzeczywiście spełniają obietnicę wzrostu i stworzenia lepszej firmy? To, że wszyscy to robią, nie oznacza, że jest to słuszne”.

Dostęp do pełnej listy IPA 100 2013.

Artykuły pokrewne:

• Sprawozdanie IPA dotyczące największych amerykańskich firm księgowych