Kalifornijska Rada Księgowa wybiera Michaela Savoya na stanowisko Prezesa.

Michael Savoy, CPA , dyrektor zarządzający w Santa Monica Gumbiner Savett Inc. , został wybrany na przewodniczącego Kalifornijskiej Rady Księgowości (CBA) na rok 2014.

“Zostanie prezydentem CBA to ogromny zaszczyt”, powiedział Savoy. “Kalifornia ma największą grupę licencjonowanych księgowych w kraju. Zarząd skupia się na utrzymywaniu standardów zawodu dla konsumentów, ale także na wprowadzaniu usprawnień dla praktyków. Czekamy na udany rok.”

Savoy wkracza na swoje nowe stanowisko z ponad czterdziestoletnim doświadczeniem w zakresie CPA. Oprócz Savoya, w skład nowo wybranego kierownictwa wchodzą Jose Campos, CPA, jako wiceprezes oraz Katrina Salazar, CPA, jako sekretarz/skarbnik.

Skupiając się na audycie i sprawozdawczości finansowej w sektorze prywatnym, Savoy współpracuje z Gumbiner Savett Inc. od 1994 roku. Jako specjalista w zakresie wsparcia procesowego i księgowości kryminalistycznej, planowania podatkowego i zgodności z przepisami oraz planowania sukcesji i strategii wyjścia, Savoy jest również członkiem Executive and Finance Committee w Los Angeles Chamber of Commerce, gdzie jest również członkiem zarządu. Ponadto, Savoy był byłym przewodniczącym Americas Region Board of BKR International i jest członkiem California Society of Certified Public Accountants (CalCPA), American Institute of Certified Public Accountants (AICPA) oraz Employee Stock Ownership Plan Association (ESOP).

Utworzony na mocy ustawy z 1901 r. mandat CBA wymaga, aby ochrona społeczeństwa była jego najwyższym priorytetem w wykonywaniu funkcji licencyjnych, regulacyjnych i dyscyplinarnych. CBA reguluje obecnie działalność ponad 87 000 licencjobiorców, największej w kraju grupy licencjonowanych księgowych, w tym osób fizycznych, spółek osobowych i korporacyjnych.